13-14. V Szakmai nap

Home / Híreink / Információk / 13-14. V Szakmai nap
13-14. V Szakmai nap

                13-14V – Szakmai nap

A február 26-i szakmai nap alkalmával osztályunk a 13.V és a 14.V osztály osztályfőnökünkkel  Tánczosné Fesler Beátával, Hamerszkiné Valovics Rozália tanárnővel és Gyöngyös Péter tanár úrral ellátogatott a százhalombattai Dunai Finomítóba, amely Közép-Európa egyik legjelentősebb olajfinomítója.

Százhalombattára érve fogadtak minket. Először egy elméleti előadást hallgathattunk meg, mely során sokat tanultunk a kőolajipari folyamatok, és magának a finomítónak a komplexitásáról. Az elméleti előadás végéhez közeledve megtekinthettük a finomító által gyártott termékeket. Mielőtt körbejártuk volna a komplexumot, bemutatták a finomító makettjét, és megtudhattuk, melyik műveleti egység hol helyezkedik el.

Ezután következett a nap legérdekesebb része, mely során a finomító méretére való tekintettel, busszal jártuk végig az utat.  A túra során láthattunk már az órákon tanult és teljesen új vegyipari berendezéseket, üzemi egységeket, valamint a Barátság II. kőolajvezetéket is, melyeket mindannyian kellő odafigyeléssel tekintettünk meg. A kirándulás mindenki számára mutatott valamilyen újdonságot, sok gazdag élménnyel és tudással gazdagodtunk.