„Az év diák energiahatékonysági menedzsere” lettem

Home / Híreink / Információk / „Az év diák energiahatékonysági menedzsere” lettem
„Az év diák energiahatékonysági menedzsere” lettem

Molnár Laura Viktória, iskolánk diákja mondhatja el ezt magáról, aki egy pályázat során nyerte el a címet.  Az alábbiakban az ő beszámolóját olvashatjuk.

 

A pályázat valójában az energiatudatosságról és az ehhez kapcsolódó környezeti problémákról szólt. Sokaknak száraz lehet a téma, de engem mindig is érdekelt a környezetünk. Az, hogy miként tudunk energiahatékonyabbá és környezetbarátabbá válni.

Amint megtudtam, hogy neveztek erre a pályázatra, tudtam, hogy ez az én szakterületem.

A pályázat során oktatáson, folyamatos levelezéseken és tanácskozásokon vettem részt. Az oktatás Székesfehérváron történt, ahol ellátogathattunk a környék egyetlen passzív házába is. Érdekes volt megtudni, hogy milyen technológiákkal rendelkezik az építmény, hogy mennyit fogyaszt, illetve termel. Bevallom, nem minden szakkifejezést értettem a képzés alatt. De miután jobban beleástam magam a témába és felkerestem egy ezzel foglalkozó képviselőt is, megértettem.

A képzés után többször is összeültem a felkészítőtanáraimmal, (Smigerné H. Gabriella, Tóth Ilona) megvitatni a feladatokat. Beszélgettem diáktársakkal is, akik sok jó ötlettel rukkoltak elő.

A feladatok nagyon összetettek voltak. Akciótervet írni, innovációs ötletet kitalálni, előadásokat tartani. Igazából nem gondoltam volna, hogy ennyi munka lesz vele. Volt tapasztalatom az ilyenfajta versenyekben, de ez minden várakozásomat felülmúlta. Valójában álmodni sem mertem volna, hogy van esélyem megnyerni, hisz személyesen megismertem versenytársaim gondolkodását és tudását. De mindezek ellenére büszkén állíthatom, hogy én lettem „Az év diák energiahatékonysági menedzsere”!

Ám a pályázatnak még nincs vége… Ez csak e

gy kezdet..kezdet,arra hogy fejlődjünk és odafigyeljünk környezetünkre. Még van előttem feladat, még áll előttem kihívás és rengeteg tanulnivaló, melyet büszkén vállalok és minden tudásommal azon leszek, hogy újra a legjobban teljesítsek.

Ezúton pedig megragadom az alkalmat arra is, hogy megköszönjem Diáktársaim segítségét és felkészítő Tanáraim belém vetett bizalmát és munkájukat. Köszönöm!

Molnár Laura Viktória