BGE workshop, Ady/Petőfi színházi előadása

Home / Híreink / Információk / BGE workshop, Ady/Petőfi színházi előadása
BGE workshop, Ady/Petőfi színházi előadása

2022. március 3-án iskolánkban megrendezésre került  a Nézőművészeti Kft. és a Manna közös előadásában az Ady/Petőfi élményszínház, melyet a végzős évfolyam tanulói (12A, 12B és a 12.EV osztályaink) nagy érdeklődéssel és szeretettel hallgathatott.

Ezen a nem mindennapi és teljes mértékben rendhagyó irodalmi alkalmon színes fordulatokkal, meglepő részletekkel és különleges előadásmóddal találkozhatott és gazdagodhatott a hallgatóság.

A két költőóriás életrajzának és költeményeinek főbb eseményeit-költeményeit humorosan előadó színészek (Katona László, Kovács Krisztián) magával ragadó előadásmóddal bilincselték le az érdeklődő közönséget.

Az előadást követően megtudhattuk, hogy mi adta az ötletet a rendező Scherer Péternek, valamint azt is, hogy a színészpáros elképesztő irodalom- és hadtörténeti forrásokat tanulmányozott, konkrét helyszíneket keresett fel, hogy hitelesek tudjanak lenni, hogy hitelesen tudják megjátszani.

Az eseményt egy kortárs költő is színesítette, Bognár Péter személyében. Ő beszélgetést kezdeményezett a diákokkal.

Az előadás már több díjat is bezsebelt:2014-ben elnyerte a 7.Gyermek-és Ifjúsági Színházi Szemle különdíját, valamint a 2014-es ASSITEJ Gyermek-és Ifjúsági Színházi Biennálé legjobb ifjúsági előadásnak járó Üveghegy-díjat

Köszönet a Budapesti Gazdasági Egyetemnek a lehetőségért, mellyel az intézményünk 2017 óta kiemelt kapcsolatot ápol.

Szervezésben részt vettek: Perjési Debóra (BGE programmenedzsere)

Gyulai Eszter   ( Nézőművészeti Kft. szervezője, dramaturg)

Dobrainé Boér Andrea (ESZC Bottyán János Technikum-könyvtárostanár)