Felvételi tájékoztató – 2016-2017

Home / Híreink / Információk / Felvételi tájékoztató – 2016-2017

SZENT IMRE SZAKGIMNÁZIUM

Iskola OM azonosítója: 203 064

A feladatellátási hely kódja: 022

2500 Esztergom, Főapát utca 1.

 

TSZC Szent Imre Középi s kolája Esztergom – 2016 – 17 – es tanévben indítandó szakok

 

Iskolánk Esztergom egyik legmesszebb nyúló hagyományokkal rendelkező középiskolája: jelenleg párhuzamosan futó gimnáziumi és szakközépiskolai osztályokkal, valamennyi középiskolai típusban járatos tanári karral.

Az iskola stratégiai célkitűzése, hogy Komárom-Esztergom megyében egyedülálló, máshol el nem érhető területeken és feltételekkel juttassa hozzá diákjait a piacképes szakmai vagy a továbbtanuláshoz szükséges tudáshoz. Arra törekszünk, hogy olyan új szakokat is indítsunk a meglévőkön kívül, amellyel az érettségi után elhelyezkedni is könnyebb.

 

Kinek ajánljuk iskolánkat?

Iskolánkat elsősorban azoknak ajánljuk, akik nem csupán egy középiskolai érettségit, hanem olyan szakismereteket is szeretnének megszerezni, amivel a felnőttkor elején is sikerrel helyezkedhetnek el a munkaerőpiacon – biztos nyelvtudással és olyan szakterületeken, melyek hosszú távon is biztos munkát és biztos megélhetést adó fizetést, vagy a továbbtanuláshoz jó alapot kínálnak.

 

Szakközépiskola extrákkal!

Emelet szintű nyelvi képzés

Iskolánk a gimnáziumi képzés hagyományai és eredményei alapján a szakközépiskolái tagozaton is biztosítja az emelt szintű (!) nyelvi előkészítő képzést. A 9. évfolyamon 2 nyelvi előkészítő osztályt indítunk. A nyelvi előkészítő osztályokban diákjaink emelt óraszámban, kisebb csoportokban sajátíthatják el az angol (kód: 170. és 171.) vagy a német nyelv (kód: 172) alapjait. A képzés célja, hogy a diákok akár már az érettségi előtt megszerezhessék első nyelvvizsgáikat. A nyelvi előkészítő évet 4 éves szakközépiskolai képzés követi informatika szakterületen.

A német nyelvi képzésben – tekintettel a nemzetközi piaci igényekre – különösen szívesen fogadjuk, azok jelentkezését, akik korábban már tanulták a német nyelvet (pl.: nemzetiségi iskolákban). Ugyanakkor a képzésre való jelentkezésnél a német nyelv nem feltétel.

 

Különleges szakmai területek – biztos jövőkép

A középiskolába jelentkezők – az informatika (kód: 170-172.) mellett további két szakterület – vegyész (kód: 173.) valamint a villamosipari és elektronikai (kód: 174.), szakközépiskolai ágazati oktatás – közül választhatnak.

Mind a három képzés 4 évfolyamos. Diákjaink idegen nyelvként az angol vagy német nyelvet választhatják.

Mind az elektronika mind a vegyészeti oktatás erős hagyományokra épül. Az állami oktatásirányítási tervekben a mind a két terület a kifejezetten támogatott szakképzések között szerepel!

Iskolánk több évre visszatekintő szakmai kapcsolatot ápol többek között olyan nagyvállalattal, mint a Richter Gedeon Nyrt. és hasonló kapcsolat kialakítására készül többek között a Zoltek Zrt-vel is.

 

A felvételi eljárás

Iskolánk nem tart felvételi vizsgát. A jelentkezők felvételéről az általános iskolában elért tanulmányi eredmények alapján döntünk.

 

Fontos! Javasoljuk, hogy a biztos beiskolázás érdekében jelentkezési lapon iskolánk több tanulmányi területét is jelölje meg! A tavaly tavaszi felvételi eljárásban a meghirdetett 90 helyre 252-en adták be jelentkezésüket!

 

Pályaválasztási rendezvényeink

Nyílt napok a Szent Imre Gimnázium és Szakközépiskolában

2015. december 1., kedd

2016. január 20., szerda

2016. április 15., péntek – SZAKMÁK ÉJSZAKÁJA

 

Rendezvényeinkre az érdeklődő diákokat és szüleiket (!) is várjuk.

A nyílt napok részletes programjáról honlapunkon adunk információt: www.szentimre.eu

 

Szülői értekezletek, tájékoztatók az általános iskolákban

Iskolánk képviselteti magát az általános iskolák által szervezett továbbtanulást érintő szülői értekezleteken. Ezek időpontjáról érdeklődjenek gyermekük általános iskolájában!

 

 

 

További információk, tájékoztatás:

2500. Esztergom, Főapát utca 1.

Telefon: 06-33-500-955

E-mail: [email protected]

Honlap: www.szentimre.eu