Szakmai nap – 10EV

Home / Híreink / Információk / Szakmai nap – 10EV
Szakmai nap – 10EV

A 2018.02.26-ai szakmai nap alkalmából az osztályunk, osztályfőnökünkkel Fekete Szilviával,  és Ujlaki János tanár úrral ellátogatott a leányvári Korax Műgyantagyártó és Kereskedelmi Kft.-be, majd azután Budapestre mentünk a világhírű BODY Kiállításra.

Leányváron nagy örömmel fogadtak minket. Az ott dolgozók vezették az osztályunkat körbe, és lehetőségünk nyílt bent tartózkodni az ott lévő laboratóriumban, ahol be is mutatták, hogyan végzik a mindennapi munkájukat, megmutatták nekünk mit és hogyan készítenek el, és különféle érdekességekről meséltek nekünk a vegyészettel kapcsolatban. Még minket is meglepett, hogy mennyi mindent tudunk már a kémiai folyamatokról.

A következő helyszín a BODY Kiállítás, ami miatt mindenki nagyon izgatott volt. Felfedezhettük, milyen folyamatok mennek végbe a bőrünk alatt, mindent láthattunk ami az emberi testben található. A valódi plasztinált testek, szervek, és egyéb mások az egész osztály érdeklődését felkeltette, egy hatalmas élmény volt mindenki számára. A kiállításon volt kísérőnk is, akitől bármit kérdezhettünk a több mint 200 kiállított preparátumokkal kapcsolatban.

          

Bilig László