SZAKMAI NAP (9. NyA, 9. NyB)

Home / Híreink / Információk / SZAKMAI NAP (9. NyA, 9. NyB)
SZAKMAI NAP (9. NyA, 9. NyB)

SZAKMAI NAP

2018. október 09-én a 9. NyA (27 fő) és a 9. NyB (25 fő) osztály tanulói Hamerszkiné Valovics Rozália, Magyarfalvi Dóra és Gyöngyös Péter kíséretében tanulmányi kiránduláson vett részt a
Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum MŰSZAKI TANULMÁNYTÁRÁBAN. (https://www.mmkm.hu/hu/tagintezmenyek?tid=3)

A múzeumban két csoportban történt a látogatás. Az egyik csoport egy muzeológus szakavatott vezetésével végig sétál a múzeum tárgyai között. Egyik érdekessége volt az előadásnak, hogy a megemlített tárgyak egy részét  „megtapogathatták” a diákok.  A modellek egy részét hajtókar segítségével működésbe is hozhatták.

 

 

 

 

 

 

Az informatika szakmacsoporthoz kapcsolódó kiállítási tárgyakkal is találkoztunk. Régi mechanikus számológépekkel, csöves számítógépekkel, valamint a sárisápi Új Élet Mgtsz által gyártott PRIMO számítógéppel stb. …

A másik csoport eközben egy múzeumpedagógiai foglakozáson vett részt egy múzeumpedagógus vezetésével.. Öt – hat fős csoportokban kaptak feladatot.  Véletlenszerűen kisorsolt múzeumi tárgy  funkcióját kellett 21. század i környezetbe kidolgozni egy prezentáció keretében.

 

 

 

 

Mindkét osztály részt vett a két programon, majd minden csoport előadta a kis prezentációját. Érdekes prezentációk születtek. Volt olyan csoport aki rappelt, volt olyan aki verset irt és volt olyan aki rajzban fejtette ki gondolatait.

 

 

 

 

Diákjaink által írt rövid beszámolók:

szakmai nap_Gottlieb Bence
szakmai nap_Márkus Krisztián
szakmai nap Székely Hunor