Szakmai nap a Bóbita Óvoda és Bölcsődében Nyergesújfalun

Home / Híreink / Információk / Szakmai nap a Bóbita Óvoda és Bölcsődében Nyergesújfalun
Szakmai nap a Bóbita Óvoda és Bölcsődében Nyergesújfalun

 

2022.04. 13-án a Kisgyermekgondozó, -nevelő szakmát tanuló osztálytársaimmal együtt a Nyergesújfalui Bóbita Óvoda és Bölcsődében egy nagyon érdekes, hasznos, élményekkel teli szakmai napon vehettem részt.

Megtapasztalhattuk, vagyis inkább csak benézhettünk az óvodapedagógusok mindennapjaiba, ami nagyon nagy segítséget adott nekünk/ nekem a jövőbeli terveim felé.

 

 

 

Aznap csapatokra osztódva, elsőnek a legkisebbek mindennapjaiba tekinthettünk be, ami egészen nyugodtnak tűnt számomra, de ez persze biztosan nincs így mindig. A kicsik nagyon aranyosak voltak, megilletődve fogadtak, nem nyitottak igazán felénk, de ez persze a kis kor miatt volt. Velük nehezen találtam meg a közös hangot. Miután a légkör oldottabbá vált, kirakóval játszottunk velük, kockáztunk és jobban megismertük egymást.  A kicsik után az ovisokhoz nézhettünk be, ahol sokkal nyitottabban indultak a dolgok. Itt már jobban közeledtek felénk a gyerekek, többet tudtunk velük beszélgetni és játszani is. Amikor odaértünk épp egy történetet játszottak el, majd énekeltek és utána az udvarra indultunk.

 

 

Nekem az is nagyon tetszett, hogy besegíthettünk az öltözésbe és a mosdónál is helytálltunk. A kinti játék nagyon tetszett nekem, a kicsiktől virágot kaptunk, bújócskáztunk, fagyit készítettek homokból és alaposan kifárasztottak minket a fogócskával.

A friss levegőn töltött játszás után, újból visszaöltöztünk a benti ruhába és az ebéd következett. Nagyon ügyesen és jó étvággyal fogyasztották a gyerekek az ebédet.

Sajnos ez után nekünk már búcsúzni kellett, de én még szívesen maradtam volna, mert rendkívül tetszett ez a nap és most már tényleg biztos vagyok benne, hogy a jövőben gyerekekkel szeretnék foglalkozni.

Hidas Nadin 9D