Szakmai napon a Digitális Tudásközpontban

Home / Híreink / Információk / Szakmai napon a Digitális Tudásközpontban
Szakmai napon a Digitális Tudásközpontban

.

.
2023. június 8-án a 9D osztály Informatikai rendszer- és alkalmazásüzemeltető technikus tanulói szakmai napon vettek részt az oroszlányi Digitális Tudásközpont programján.

A diákok még megilletődve hallgatták a bevezető előadást, majd fokozatosan feloldódva, minden lehetőséget kihasználva próbálták végig a digitális eszközöket.

.

Az első teremben egy okosotthonnal találkoztunk, amelynek szóbeli utasításokat adva lámpákat vezéreltünk, zenét irányítottunk.

A következő érdekes játék egy japán robotkutya volt, aminek angol utasításokat adva a tanulók kipróbálták a funkcióit.

A következő teremben 3D nyomtatást lehetett kipróbálni, 5 db nyomtatóval, melyek segítségével az érdeklődők nyomtattak maguknak kulcstartókat, telefontartókat, stb.

A következő állomáson ipari robotok modelljeit tudták a gyerekek kipróbálni, egyszerűbb pakolási feladatokkal.

Tovább haladva egy Fanuc Kobot, kooperatív robot volt található, amit vezetékszakadás miatt sajnos nem tudtunk beüzemelni.

A következő állomáson lézervágóval lehetett kulcstartókat, fajátékokat készíteni, illetve saját rajzot is ki lehetett vágatni, majd egy lánctalpas oktatórobotot lehetett pályán irányítani.

Az utolsó teremben LEGO robotokat tekintettünk meg. Mindenki kapott egy laptopot és a tinkercad oldalon készítettünk 3D-s alakzatokat, amit ki is nyomtathattunk.

A legnépszerűbb állomás a virtuális valóság szemüveg és kontroller kipróbálása volt, mely mindenkinek nagyon tetszett.

 

Mindannyian maradandó élményeket szereztünk miközben betekinthettünk a legizgalmasabb digitális technológiák használatába.

A tudásközpontról további információ a következő linkeken érhető el:

https://digitalisjoletprogram.hu/hu/hirek/atadtak-az-oroszlanyi-digitalis-tudaskozpontot

Digitális élményközpont Oroszlányban

 

Juhász Norbert

informatika szakoktató