Tanévkezdési tájékoztató levél a szülőkhöz

Home / Híreink / Információk / Tanévkezdési tájékoztató levél a szülőkhöz
Tanévkezdési tájékoztató levél a szülőkhöz

 

 

A szülőknek szóló tájékoztató

kötelező elemei:

 

 

Tanévkezdési tájékoztató levél a szülőkhöz

 

A nevelési-oktatási intézményeket kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató gyermek, tanuló látogathatja. Az oktatásban és nevelésben, illetve az intézmények működtetésében csak egészséges és tünetmentes dolgozó vehet részt.

 

Amennyiben a szülők gyermekénél tüneteket észlelnek, a NNK aktuális eljárásrendje alapján gondoskodniuk kell az orvosi vizsgálatról.

 

A szülő köteles az iskolát értesíteni, ha a gyermeknél koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van.

 

A szülőknek jelezniük kell az iskola részére, ha gyermekük a vírusfertőzés szempontjából veszélyeztetett csoportba tartozik vagy hatósági karanténba került.

 

Annak a tanulónak az iskolai hiányzását, aki a vírusfertőzés szempontjából veszélyeztetett csoportba tartozik tartós betegsége (például szív-érrendszeri megbetegedések, cukorbetegség, légzőszervi megbetegedések, rosszindulatú daganatos megbetegedések, máj- és vesebetegségek) vagy például immunszupprimált állapota miatt, erről orvosi igazolással rendelkezik, és azt bemutatja, esetleges hiányzását igazolt hiányzásnak kell tekinteni. Igazolt hiányzásnak tekintendő továbbá, ha a gyermek, a tanuló hatósági karanténba kerül a részére előírt karantén időszakára.