A járvány elleni védekezéssel kapcsolatos eljárásrend

Home / Híreink / Információk / A járvány elleni védekezéssel kapcsolatos eljárásrend
A járvány elleni védekezéssel kapcsolatos eljárásrend

A szülőknek szóló tájékoztató

.

Tisztelt Gondviselők!

Az alábbiakban közzé tesszük intézményünk eljárásrendjét, melybe összefoglaltuk a járvány elleni védekezés szabályait.

.

A dokumentum itt érhető el:

járványügyi eljárásrend_2021-2022

Az alábbi dokumentum 2022. 01. 10-től az alábbiakban egészül ki:

Igazgatói utasítás: 2022. 01. 10-től, hétfőtől mindenkinek kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk viselése az intézmény egész területén!

Felhívom figyelmüket, hogy a nevelési-oktatási intézményeket kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató gyermek, tanuló látogathatja. Az oktatásban és nevelésben, illetve az intézmények működtetésében csak egészséges és tünetmentes dolgozó vehet részt.

A szülő köteles az iskolát értesíteni, ha a gyermeknél koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van.

A szülőknek jelezniük kell az iskola részére, ha gyermekük a vírusfertőzés szempontjából veszélyeztetett csoportba tartozik vagy hatósági karanténba került.

Annak a tanulónak az iskolai hiányzását, aki a vírusfertőzés szempontjából veszélyeztetett csoportba tartozik tartós betegsége (például szív-érrendszeri megbetegedések, cukorbetegség, légzőszervi megbetegedések, rosszindulatú daganatos megbetegedések, máj- és vesebetegségek) vagy például immunszupprimált állapota miatt, erről orvosi igazolással rendelkezik, és azt bemutatja, esetleges hiányzását igazolt hiányzásnak kell tekinteni. Igazolt hiányzásnak tekintendő továbbá, ha a gyermek, a tanuló hatósági karanténba kerül a részére előírt karantén időszakára.