SZC logo

Esztergomi Szakképzési Centrum

OM kód: 910005/022 | 2500 Esztergom, Főapát u. 1.

Intézmény logo

Esztergomi SZC Bottyán János Technikum

HírekKözérdekű adatokIntranetKRÉTA

Hírek

2023. nov. 28.


Ig

  A Richter támogatja a vegyésztechnikus képzést Esztergomban

  A Richter Gedeon Nyrt. jóvoltából nagyértékű mikroszkóppal bővült az ESZC Bottyán János Technikum nemrégiben megújult laborja, melyet november 22-én adtak át az intézménynek.

  A Richter támogatja a vegyésztechnikus képzést Esztergomban

  Az átadó ünnepségen jelen volt Garai Zoltán, a Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Fióktelepének főmérnöke, Dévényi Tamás, a dorogi és budapesti tanüzemek vezetője, Dávid Andrea, az ESZC Bottyán János Technikum igazgatója, valamint az intézmény vegyész oktatói.

   

  Dávid Andrea elmondta, hogy a vegyipar ágazaton belül két szakmát indítanak, az egyik a vegyésztechnikus képzés, melyet a Richterrel karöltve szerveznek, a másik pedig a műanyagfeldolgozó-technikus képzés, amit a TE Connectivity kérésére tartanak.

  Az igazgatóasszony elmondta azt is, hogy 2016 óta szerveznek 5 éves vegyészképzést, ahol a nyolcadikos diákokat szólítják a szakma elsajátítására. A labor kapacitása miatt általában 16 fővel indítják a csoportot. Kiemelte, hogy minden évben túljelentkezés van, sőt, jelenleg ötszörös a túljelentkezés erre a szakra. Megjegyezte, hogy azoknál a szakoknál, ahol 3 éven keresztül legalább háromszoros a túljelentkezés, ott írásbeli felvételi vizsgát kell tenni, ez pedig érvényes a Bottyán vegyésztechnikus képzésére is, így csak a legjobb képességű diákok kerülhetnek be a képzésbe.

  Garai Zoltán kijelentette, hogy számukra nagyon fontos az utánpótlás, hiszen sok munkavállalójuk még a 70-es évek végén került a dorogi üzembe az akkori Hell József Károly iskolából, ahol ilyen jellegű szakirányú képzéseket tartottak. Örömét fejezte ki, hogy idén már a 8. vegyésztechnikus képzés indulhatott el az ESZC Bottyán János Technikumban, ami a vállalatnak hosszútávú reményt ad. „Dolgozni fogunk azon, hogy a jövőben bővüljön a vegyésztechnikus képzés, ami által több szakembert állíthatunk majd munkarendbe a dorogi gyáregységben.” – tette hozzá.

  A főmérnök kiemelte, hogy most 600.000 forinttal támogatta a vállalat az intézményt, melyből egy profi mikroszkópot vásároltak. Megjegyezte azt is, hogy hamarosan újabb eszközökkel segítik majd a diákok képzését mind az esztergomi intézményben, mind a Dorogon található tanüzemükben, ahol a diákok a gyakorlati módszerekkel is megismerkedhetnek.

  Forrás: dorogimedence.hu

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Pénzügyi biztonság a kibertérben

  Pénzügyi biztonság a kibertérben

  A Pénz7 előzeteseként a 10.évfolyam tanulói február 7-én egy pénzügyi biztonságról szóló előadást hallgathattak meg Sawinné Molnár Esztertől, az OTP Bank tatabányai fiókvezetőjétől.

  2024. febr. 14.


  M.ZS.

  56. Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaverseny

  56. Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaverseny

  I. Iskolai forduló

  2024. jan. 25.


  Szekeresné Czinege Erzsébet

  Bolyai Matematika verseny

  Bolyai Matematika verseny

  Iskolánkból 44 diák (11 csapat) indult a Bolyai Matematika Csapatverseny első fordulóján.

  2024. jan. 18.  Partnereink

  SZC logo

  Esztergomi Szakképzési Centrum


  Esztergomi SZC Bottyán János Technikum

  2500 Esztergom, Főapát u. 1.

  Telefon: +36-70/684-8560

  E-mail: [email protected]

  OM azonosító: 910005/022

  Felnőttképzési nyilvántartás száma: #########################


  2024Esztergomi SZC Bottyán János Technikum