SZC logo

Esztergomi Szakképzési Centrum

OM kód: 910005/022 | 2500 Esztergom, Főapát u. 1.

Intézmény logo

Esztergomi SZC Bottyán János Technikum

HírekKözérdekű adatokIntranetKRÉTA

Hírek

2023. nov. 28.


Ig.

  Szakmákkal, cégekkel ismerkedtek meg a diákok az esztergomi pályaválasztón

  Szakképző intézmények, egyetemek, gazdasági szereplők, duális képzési partnerek, állami szervezetek és sportegyesületek is bemutatkozhattak csütörtökön az esztergomi Suzuki Arénában, ahol a Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal első alkalommal rendezte meg az Esztergomi Pályaválasztási Kiállítást.

  Szakmákkal, cégekkel ismerkedtek meg a diákok az esztergomi pályaválasztón

  A megnyitón köszöntötték a meghívott vendégeket – köztük Dr. Kublik Henriettát, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium Foglalkoztatási Szolgálat Főosztályának főosztályvezetőjét –, majd elsőként Czunyiné Dr. Bertalan Judit, az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztosa, országgyűlési képviselő mondott beszédet. 

  Véleménye szerint két jelenség határozza meg a gazdaságot és a mai munkaerőpiacot. Az egyik a digitalizáció, az elkövetkező években a ma ismert munkakörök jelentős része át fog alakulni és nagyobb arányban lesz szükség a digitális képességeinkre. A másik pedig a „zöld átállás”, a zöld infrastruktúrát meghatározó gyártási és termelési folyamatok megerősödése. Kitért arra is, hogy az elmúlt időszak gazdaságfejlesztési tendenciái mutatják, hogy nehéz helyzetből is talpra tudott állni a gazdaság és a szakképzés. 

  Dr. Kancz Csaba vármegyei főispán elmondta, hogy a jövőt a duális képzés jelenti, ugyanakkor a humán képzésnek ugyanúgy fontos szerepe van. A fiatalok a középiskolában megalapozhatják jövőjüket, egy jó pályaválasztással ösztöndíjat lehet szerezni és meg is találhatják a későbbi munkahelyüket. 

  Erős Gábor, a térség országgyűlési képviselője kiemelte: a következő évtizedek egyik nagy kihívása lesz a szakmák megtartása és fejlesztése lesz, szakemberek nélkül nehéz helyzetben lehetünk. Hernádi Ádám polgármester hozzátette: az esztergomi térség a szakképzési centrummal, az intézményekkel és a gazdasági szereplőkkel kerek egészet alkot. 

   

  Forrás:kemma.hu

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Pénzügyi biztonság a kibertérben

  Pénzügyi biztonság a kibertérben

  A Pénz7 előzeteseként a 10.évfolyam tanulói február 7-én egy pénzügyi biztonságról szóló előadást hallgathattak meg Sawinné Molnár Esztertől, az OTP Bank tatabányai fiókvezetőjétől.

  2024. febr. 14.


  M.ZS.

  56. Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaverseny

  56. Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaverseny

  I. Iskolai forduló

  2024. jan. 25.


  Szekeresné Czinege Erzsébet

  Bolyai Matematika verseny

  Bolyai Matematika verseny

  Iskolánkból 44 diák (11 csapat) indult a Bolyai Matematika Csapatverseny első fordulóján.

  2024. jan. 18.  Partnereink

  SZC logo

  Esztergomi Szakképzési Centrum


  Esztergomi SZC Bottyán János Technikum

  2500 Esztergom, Főapát u. 1.

  Telefon: +36-70/684-8560

  E-mail: [email protected]

  OM azonosító: 910005/022

  Felnőttképzési nyilvántartás száma: #########################


  2024Esztergomi SZC Bottyán János Technikum