SZC logo

Esztergomi Szakképzési Centrum

OM kód: 910005/022 | 2500 Esztergom, Főapát u. 1.

Intézmény logo

Esztergomi SZC Bottyán János Technikum

HírekKözérdekű adatokIntranetKRÉTA

Hírek

2024. ápr. 22.


SzSz

    Iskolánk tanulói a matematikai versenyek csúcsán, kihívások és eredmények a tanévben

    A 2023/24-es tanévben iskolánk diákjai rendkívül eredményesen szerepeltek a különböző matematikai versenyeken, amelyekkel bizonyították tehetségüket és jártasságukat a számok varázslatos világában. Köszönjük oktatóiknak is a kitartó munkát, a sok gyakorlást, lelkesítést és buzdítást, amellyel kísérték tanítványaikat a tanév során.

    Iskolánk tanulói a matematikai versenyek csúcsán, kihívások és eredmények a tanévben

    Zrínyi Ilona Matematika Verseny Országos Döntő

     

    Zrínyi Matematika Verseny országos 8. hely

     

    Léb Gábor 11. -es tanulónk bejutott a Zrínyi Ilona Matematika Verseny országos döntőjébe. A három fordulós verseny második, megyei fordulóját megnyerte, és mivel 110 pontot szerzett, így rögtön meghívták Kecskemétre, ahol a 3 napos program (április 12-14.) keretében szombat délelőtt zajlott a 90 perces megmérettetés. A teszt feladatsor jóval nehezebb volt, mint az előző két fordulóban, de ezt már tudtuk előre, hiszen az előző évek országos feladataival készültünk a versenyre.

    Pénteken a szállásunkat foglaltuk el, majd részt vettünk a megnyitón. Vacsora után még matek feladatokat böngésztünk. Mindhárom napon teljes ellátást kaptunk. A feladatok megoldásait a verseny után elemezték, kifejtették, ami nagyon hasznos része volt a programsorozatnak.

    Szombaton délután megnéztük a várost, még az ország legkisebb állatkertjét is felkerestük. Vacsora után érdekes fizikai kísérleteket nézhettünk meg.

    Vasárnap délelőtt volt az eredményhirdetés, amelyre nagy izgalommal érkeztünk. Gábor az előkelő 8. helyen végzett. Gratulálunk neki és felkészítő tanárának, Szuhár Szilviának.

     

    NÁBOJ Nemzetközi Matematika Verseny

    Országos 30. hely a Náboj Nemzetközi Matematika Versenyen

     

    Április 19-én, pénteken 5 fős csapattal indultunk Veszprémbe, a Náboj Nemzetközi Matematika Versenyre.

    A csapat tagjai: Léb Gábor (11BV), Molnár Péter (11A), Rapati Tamás (12A), Kunyik Gergő (12BV) és Margit Vazul (12BV).

    A verseny 11:30-13:30-ig tartott, ahol a csapatok feladatokat kaptak (először 6 db-ot), majd ha megoldottak 1-et helyesen, akkor kapták a következő feladatot. Az a csapat nyert, aki a legtöbb feladatot meg tudta oldani 2 óra alatt.

    A verseny érdekessége, hogy nemcsak Magyarországon, hanem 11 másik országban is Lengyelországban, Szlovákiában, Romániában, Németországban, Csehországban, Angliában, Észtországban, Ausztriában, Svájcban, Iránban és Szerbiában is ugyanebben az időben zajlott a verseny (mindenki a saját nyelvén versenyzett), és a végén nemcsak országos, hanem nemzetközi eredmény is kihirdetésre került.

    Csapatunk az országoson 37 csapatból 30. helyen végzett. Nemzetközi viszonylatban 602 csapat indult a Senior kategóriában, amelyből 472. lett iskolánk csapata.

    A tanulóknak nagyon tetszett a verseny, érdekes, nehezebb és könnyebb feladatok is voltak. Rengeteg elméleti tudás kellett a feladatokhoz, számológépet nem lehetett használni. Jellemzőbben gimnáziumi csapatok voltak ellenfeleink. Jövőre újra megpróbáljuk, de akkor már Junior (9.-10. osztály) csapatot is nevezünk. 

    Holló-Szabó Ferenc Matematika Verseny

     

    A Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium és Kollégium minden évben megrendezi a Holló-Szabó Ferenc Matematika versenyét, amelyre esztergomi általános iskolákból, gimnáziumokból és technikumokból hív versenyzőket a hetedik, nyolcadik, illetve kilencedik és tizedik évfolyamokról. A verseny 1 fordulós, 1 órás, a feladatok megoldásait le kell vezetni, ki kell fejteni. Iskolánkból 9 tanuló mérette meg magát, akik közül a legjobb eredményt Kreisz Levente 9.B osztályos tanuló érte el. A 9. évfolyamosok közül 2. lett úgy, hogy az első és a harmadik helyezett is gimnáziumból érkezett. Gratulálunk neki és felkészítő tanárárnak, Forgács Péternek.

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Szakmai napon járt a 9.B vegyész szakos csoportja

    Szakmai napon járt a 9.B vegyész szakos csoportja

    A 9. évfolyamos vegyész diákok számára olyan programot szerveztünk, amely a tudományterület múltját és jelenét mutatja be, hogy képet kaphassanak arról, milyen lehetőségek várják őket felnőtt életük során vegyésztechnikusként.

    2024. máj. 6.


    Szekeresné Czinege Erzsébet

    FELVÉTELI EREDMÉNYEK A 2024-2025. tanévre

    FELVÉTELI EREDMÉNYEK A 2024-2025. tanévre

    9. évfolyam technikumi osztályaiba felvett tanulók listája

    2024. máj. 2.


    Ig.


    Partnereink

    SZC logo

    Esztergomi Szakképzési Centrum


    Esztergomi SZC Bottyán János Technikum

    2500 Esztergom, Főapát u. 1.

    Telefon: +36-70/684-8560

    E-mail: [email protected]

    OM azonosító: 910005/022

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: #########################


    2024Esztergomi SZC Bottyán János Technikum